Tecbayi Giriş
Tecakademi > Dijital Transfer Baskı
Tecakademi
Dijital Transfer Baskı

Dijital Transfer Baskı

Dijital transfer baskı teknolojilerinin üst düzeyde bir performansı ortaya koyma kabiliyetleri bulunmaktadır. Bu durum son zamanlarda dijital baskı teknolojilerinin kapsamlı bir şekilde gelişim göstermesini de mümkün hale getirmektedir.

Özel kâğıtlar üzerine tatbik edilen boyaların diğer materyaller üzerine basınç ve ısı ile görsel ya da boyanın transfer edilmesi yöntemine dijital transfer baskı adı verilir. Bu noktada yeni nesil teknolojiler sayesinde dijital transfer baskıları da çok daha kaliteli bir şekilde hayata geçirilmiştir. Temelde 3 ayrı transfer baskı tekniği bulunuyor;

  • Süblime transfer baskı 
  • Serigraf transfer baskı 
  • Ofset matbaa transfer baskı

Dijital transfer baskı için kullanılan her 3 teknik de kullanılacak malzemelere göre farklı fiyatlandırılır. Ayrıca bu 3 baskı tekniğinin de her biri birbirinden kalite bakımından ayrılıyor. Transfer preslerinde ürünlerin üzerine basım yapılır. Dijital transfer baskı yönteminde dayanıklılık yüksek baskı hissi ise düşüktür.

Süblime Dijital Transfer Baskı

Kağıt üzerine olan ofset ve dijital baskı ile uygulanacak olan desenin tekstil porselen gibi polyester ya da polyester kaplanmış olan materyallere basınç ve ısı ile aktarılması tekniğine süblime dijital transfer baskı adı verilir. Bu teknik sayesinde basınç ve ısı yardımıyla özel mürekkep buharlaşarak diğer materyallerin üzerine ya da içeriğine polimer yüzeye direkt işlenmesi olayı oluyor. Genellikle tatbik edilecek olan materyalin beyaz olması gerekiyor.

Serigraf ve Ofset Dijital Transfer Baskı

Genel olarak 1 ve 3 renk arası desenin özel kağıda uygulanmasıyla ve basınç ısı yöntemi ile genellikle tekstil ürünleri ya da çeşitli materyallerin üzerine uygulanabilen tekniğe serigraf dijital transfer baskı adı veriliyor. Serigraf baskı en iyi renk kalitesi alınan yöntemdir.

Özel transfer kağıtlarının birden fazla renkli özellikle fotoğraf özelliğinde olan desenlerin ofset makinesi içerisinde basılmasının sonrasında serigraf yöntemi ile plastisol ya da su bazlı boyalar ile kapama işlemine ofset dijital transfer baskı adı veriliyor. Home Mert uygulaması ile başka materyal ürünlere transfer presleri yardımıyla basınç ve ısı yöntemi ile uygulanan baskı tekniğine ofset dijital transfer baskı adı verilir.

Renkli Etiket Yazıcı Kullanım Alanları
Renkli Etiket Yazıcı Teknolojileri
Lazer Projeksiyonun Avantajları Nelerdir?
Lazer Projeksiyon Teknolojisi Nasıl Çalışır?

444 48 32